Oorlog!!!

Ik verklaar de oorlog aan alle katten die het wagen nog een zo'n poezelige rotpoot in mijn tuin te zetten. Dus ben je kattenliefhebber, lees dan maar niet verder, want je gaat verdrietig worden.

Ik snap in eerste instantie al niet waar mensen aan beginnen als ze een kitten in huis halen, want die hangen binnen de kortste keren boven in je gordijnen te haken met hun nageltjes. Ze krabben je leren bank aan gort, ze pissen je schone was in je wasmand onder, ze lopen over je aanrecht, je bed, je bord en die kattenbezitter vind het nog schattig ook. Gevalletje van lotje getikt, hoor. Okee, moeten zij zelf weten, zolang ze er een kattenbak op na houden.  Maar je hebt blijkbaar kattenbezitters die ook een pesthekel aan dat arrogante mormel hebben gekregen dat ze hem naar buiten hebben gemieterd. Zoek het effe zelf uit, ja met je scherpe rotnagels die je in het kleed zet of zo het je uitkomt in mijn bovenbeen.  Ga de buren maar pesten! En blijkbaar is dat het enige wat je zo'n kat kan bijbrengen, wat dat doen ze uitmuntend.

 

Toen ik nog een vijver in de tuin had dacht ik dat ik de kat van de buren eindelijk zo'n hartverzakking had bezorgd dat hij het wel uit zijn hoofd zou laten om nog één kattenpoot in onze tuin te zetten.  Hoe kwam dat? Hij schrok een keer zo erg van mij  en wilde hard wegrennen, maar schoot een verkeerde kant op ( stom beest) en kwam in de vijver terecht. Bij het eruit krabbelen gleed hij nog eens weg, voor hij de benen nam. Zo, die zit, dacht ik. Maar katten zijn hardleers, de sukkel kwam gewoon weer langs trippelen en zijn punten markeren. Kak daar, pis hier, drol daar, en maar schijnheilig blijven kijken. Dat was toen nog maar één kat.

 

Maar er zijn nogal wat nieuwe mensen in de buurt komen wonen die blijkbaar allemaal ook een pesthekel aan hun eigen kat hebben en met zijn allen terroriseren ze nu mijn tuin. Althans nooit hun eigen tuin, vermoed ik. En als ik op een warme dag lekker op mijn blote voeten in mijn tuin wil rondlopen moet ik dus springen om niet in de hier en daar neergelegde drollen te stappen. 

Dus: OORLOG!!!! 

Wat kan je doen om een kat te verjagen? Een superwaterpistool in aanleg klaarleggen en een welgemikt salvo afvuren. Maar ja, de achterdeur moet eerst van het slot gehaald worden en dan heeft dat kreng al lang gezien wat je van plan bent en is ie gevlogen.

Zorgen dat ze geen zin hebben om langs te komen? Waar houdt een kat niet van? Geen idee. Knoflook misschien? Knoflookpoeder gestrooid, maar na een flinke regenbui zag ik al een van de mormels stappen. Peper, zwarte peper? Mijn terras vertoont nu zwarte plekken van de peper. Maar er wordt weer regen verwacht, dus dat is ook niet afdoend.

Google biedt uitkomst. Er schijnen meer mensen de oorlog verklaard te hebben, want er is genoeg oorlogstuig in de handel.

Katten, kak voortaan lekker in je eigen tuin, want het gaat hier echt niet leuk meer zijn!!