Klaar nu!

Mijn prik zit erin! Moderna nieuwe variant. 

Ik mocht me melden bij de vaccinatielocatie waar zich alle grijs- en witharigen hadden verzameld. Met of zonder begeleiding. En ja, ik hoor bij de oudjes die het eerst aan de beurt waren om een afspraak te maken toen het kon. Samen met mijn grijs/witharige echtgenoot sloten we aan in de rij om een prikje in de bovenarm te laten zetten.  Zonder twijfel deze keer, want de allereerste keer dat ik een oproep voor deze vaccinatie kreeg was ik bang wat het met mij zou doen na alle horrorverhalen die de ronde deden. Bovendien behoorde ik tot de risicogroep en niemand kon mij destijds vertellen wat het gevolg zou zijn als ik die prik zou laten zetten. Als ik hem niet zou nemen waren de gevolgen misschien nog wel groter, dus besloot ik toen om alle aangeboden prikken te laten zetten. 

Kreten van protesterende anti-vaccers als "vertrouw op je eigen weerstand" vond ik ronduit stuitend, want nadat mijn milt verwijderd was kon ik niet meer op mijn natuurlijke weerstand vertrouwen en moest ik dagelijks de hulp van antibiotica inroepen. 

En de opmerking "alle coronadoden hadden een zwakke gezondheid met onderliggend lijden" of meer van die bullshit vond ik behoorlijk aanmatigend. Alsof mensen die een zwakke gezondheid hebben op de lijst van afgeschrevenen moeten komen te staan.

Wel of geen vaccinatie nemen is een individuele keus , maar raakt eigenlijk iedereen. Zijn we niet ooit van ziektes als polio, difterie, mazelen en noem maar op afgekomen door middel van grootscheepse vaccinatieprogramma's. De niet-gevaccineerden hadden hier ook baat bij. 

Maar we leven in een land waarin je je mond over, weet ik veel wat, mag opentrekken en de barricaden mag opgaan om je stem te laten horen. Prima, maar laat ieder in zijn waarde bij de beslissingen die hij of zij neemt. Ik hoop dat er niet weer mensen zijn die zo nodig anderen moeten overtuigen om zich niet te laten vaccineren. Je mag straks op mijn opgebouwde weerstand meevaren, maar hou er alsjeblieft dan wel je kop over!

Noot: Ik ben wat rillerig geweest en heb koorts gehad na mijn prikje , maar heb de paracetamol of de extra antibioticakuur die ik bij hoge koorts nodig heb kunnen laten liggen. Ik heb helaas even niet kunnen trainen, maar hee, dat zou op zeuren gaan lijken.