Voorbereiding INBA NK 2022

Zoals beloofd hier de shape update van 24 februari 2022. Precies nog twee maanden te gaan om het lijf helemaal optimaal te krijgen voor de wedstrijd. Maar als je het mij vraagt gaat er niet heel veel meer veranderen. Als mijn online coach het heeft over spiergroei moet ik altijd even lachen, want serieus joh, van veel spiergroei is hier echt geen sprake. Dus lieve dames, als jullie bang zijn om er gespierd uit te gaan zien als je  aan krachttraining doet, laat mij je dan uit de droom helpen: dat gebeurt echt niet. Je gaat er wat strakker uitzien, maar wees niet bang dat je enorme spierbundels krijgt. Al zou ik daar best een klein beetje van willen hebben. 

Ik had vroeger, ja heel vroeger, als jonge meid, best gevulde benen zullen we maar zeggen. Ze waren niet dik, maar gewoon goed gevuld. Maar ik stam uit de tijd van "Maak je niet dik, dun is de mode" en dus wilde ik dunnere benen. Net zoals het topmodel Twiggy. Misschien ook weer niet zo dun, want dat was á la anorexia. Maar gewoon een maatje kleiner.

En nu ik ze twee maatjes kleiner heb zou ik ze graag wat gevulder zien. Even in cijfers: vroeger hield ik het ook bij, want ik had benen van zo'n 55cm. Nu van 47cm. Er zijn mannen met een biceps van meer, maar dit ter zijde. Vorige week pakte ik zelf de centimeter, omdat ik nieuwsgierig was en mijn hart maakte een piepklein sprongetje van geluk; 48cm maar liefst. Je moet maar ergens blij van worden, nietwaar? Maar vandaag deden we ( mijn thuis-coach en ik)een "officiële" meting en die telt.  Bovenbeen: 47cm. Tuurlijk, joh. Taille: 64cm. Okee. Umbilical, zeg maar gewoon buikvet: 7mm. Ja, hoor, meer dus. Gewicht: 51.2kg. Zegt niks. Uiteindelijke vetpercentage: 13.6%. Bijna een procent minder dus, zegt ook weinig, want de spiegel bepaalt, maar zo hoort het wel te gaan.

Concluderend kan ik stellen dat ik op de goede weg ben met nog 8 weken voor de boeg.

Aankomende week heb ik vakantie( zonder plannen) en genoeg tijd om te trainen. Mijn online coach Richard ( Bell) heeft me echter op het hart gedrukt geen extra trainingen in te lassen en de coach heeft altijd gelijk, dus daar moet ik me dan wel aan houden. Vanaf nu gaan er weer elke week bikinifoto's zijn kant op. Een wit winterlijf in bikini, hoe erg is dat. Ik heb natuurlijk mijn eigen zomerbikini's, zo een zoals hierboven en mijn wedstrijdbikini's, die met cups waarbij het lijkt of ik een snelle boobjob hebben laten doen. Dat is ook zo'n ding, dat iedereen met van die bolle tieten op de planken moet staan, terwijl ik mijn kleine naturelle tietjes eigenlijk veel passender bij de sport vind. Maar goed, in de zomer loop ik ook op teenslippers in plaats van op 10cm hoge hakken en bovendien loop ik ook niet zo met mijn armen te fladderen als tijdens de posingroutine.  Maar het hoort allemaal bij het wedstrijdgebeuren en dan doe je gewoon lekker mee natuurlijk. Volgende keer weer een update, tot dan!