Tess, 4 jaar

Tess is jarig! Ze is 4 jaar geworden, en zoals dat met septemberkindjes gaat die vier worden, mogen ze direct na de grote vakantie naar de basisschool. DE BASISSCHOOL, in hoofdletters jawel, want hier kijkt een aanstaande kleuter enorm naar uit, mede door de grote verwachtingen die gewekt zijn door grote broer en ouders, grootouders en anderen. "Het grote moment" is aangebroken.  De vakantie is voorbij en als nog-geen-vierjarige mag je je intrede doen op de basisschool, in de kleuterklas welteverstaan. 

Dan ben je pas echt groot aan het worden, zegt iedereen, maar jongens, viel dat even tegen! Zo leuk als je dacht dat het was bleek het helemaal niet te zijn. Alles gaat toch net even anders dan op de "school" waar je eerst zat, die nu opeens de BEE ES OO heet.

Het pre-verjaardagsfeestje was gelukkig op de "school" waar je eerst zat gevierd, bij de juf die je al kende en bij je vriendjes en vriendinnetjes die je al jaren kende, sommigen vanaf de babytijd. Met een traktatie en een feesthoed en een lied dat uit volle peuterborsten klonk werd je vierde verjaardag en eigenlijk meteen je afscheid gevierd. 

Maar nu ben je dus echt 4 jaar en al een klein beetje gewend aan de klas waar je 's ochtends en 's middags achter gelaten wordt en gelukkig nadien ook weer opgehaald. Het feestje thuis is leuk en druk en met veel cadeautjes en taart en ander lekkers. Een heerlijke verjaardag met mooi weer en dus in de tuin gevierd. Vier jaar worden is toch best wel leuk en gelukkig is de juf op school heel lief. Het komt wel goed met deze kleuter.