Verliefd

 

 

 

 

Verliefd ben je op iemand die je leuk, lief, stoer, schattig, of wat voor aantrekkelijke eigenschap dan ook vindt. Sommige mensen zijn verliefd op hun hond of kat, hun paard of hun buitenhuisje. Maar ik ben verliefd op mijn kleinkind. Nu is hij een mannetje, maar als hij een meisje was geweest was het waarschijnlijk niet veel anders geweest.

 

Baby's zijn in feite seksloos totdat de luier verschoond moet worden. Ook babymeisjes laten boeren en poepen met geluid, het maakt ze dan nog niets uit. En babyjongens kunnen ook heel zielig huilen en bedaren als er met ze gekroeld gaat worden. Pas in groep 3 van de basisschool gaat daar verandering in komen. Gelukkig duurt dat voor Max nog heel lang en mag hij huilen en getroost worden door veel te knuffelen en te kroelen.

 

Gelukkig ook voor mij, zijn oma. Die gewoon ongegeneerd met dit kleine mannetje mag kroelen en kussen en liedjes zingen tot hij in slaap valt. Later zal hij pas begrijpen dat zijn oma zo saai en rottig zingt dat je maar beter je oren en ogen kunt sluiten. Maar voorlopig is oma er blij mee.

Energie

De oppasdag geeft energie aan oma. Zoveel energie dat het eruit moet. In een wandeling naar.... maakt Max niks uit en oma ook niet. Als je verliefd bent wil je gewoon bij elkaar zijn, maakt niet uit waar of waarheen.

Voorbijgangers op straat zien een vrouw achter een kinderwagen die af en toe stopt om aan de baby te prutsen of een foto te maken of een kusje te geven. In de tijd die daartussen zit loopt ze te lachen. ???? Hahaha, ja voorbijgangers weten niet wat er speelt tussen die twee. Ze spelen: wie het eerst met zijn ogen knippert. En verdomd, Max wint alweer! En anders stopt ze om niet in haar broek te pissen van de lach om Max met zijn muts over zijn ogen en zijn onbewogen blik eronder.