Daan, 9 maart 2022

Om 2 uur 's nachts gaat de telefoon. Ik spring uit bed, want ik weet wat dat betekent als mijn telefoon op dat tijdstip afgaat nu we al een week in afwachting van de geboorte van de nieuwe kleinzoon zijn. Het is mijn zoon en hij lacht als ik vraag of het begonnen is. "Ik kom eraan!" roep ik, maar dat betekent eigenlijk: we komen eraan, want ik stap niet op mijn fiets midden in de nacht om naar Papendrecht te fietsen. Ik hoef me niet te haasten, zegt Stephan, maar ik doe het toch. Terwijl ik mijn spullen bij elkaar pak gaat de telefoon weer. "Als het nou wat langer duurt, heb je dan wel iemand die je klas opvangt?" vraagt Stephan voor de zekerheid. Ik liep al te bedenken hoe ik dit zou moeten verkopen, maar hij heeft de oplossing al. "Ik bel Marcella's moeder wel. Ga maar weer lekker slapen, het komt goed." Van lekker slapen komt het niet meer, want ik ben natuurlijk stiknieuwsgierig. Uiteindelijk wint de vermoeidheid het en val ik in slaap. Voordat mijn wekker om 6 uur afgaat ben ik weer wakker. Ik kijk op mijn telefoon en app Marcella's moeder om te vragen of ze al naar het ziekenhuis zijn. Maar nog geen vijf minuten later belt Stephan om te zeggen dat Daan om 4 uur vannacht geboren is. Een flinke jongen van meer dan 3800 gram. Alles is goed gegaan en ze zitten nu te genieten van een beschuitje met muisjes.

 

Die middag spijbel ik op school. Ik zorg dat , nadat de kinderen naar huis zijn, mijn klas weer tiptop in orde is voor de volgende dag als mijn collega het moet overnemen, maar ik besluit niet naar de verplichte teamvergadering te gaan. Er zijn belangrijkere zaken voor een oma dan een vergadering op school. Bovendien gaat er toch een hoop veranderen voor mij de komende tijd als het op werk aankomt, maar daarover een andere keer.

Wanneer Peter thuis is van zijn werk ( hij moest het even afmaken) vertrekken we naar Papendrecht waar Marcella, Stephan en de grote broer Stan en diens kleine broertje Daan ook weer zijn. Een paar uur eerder had Stephan Stan opgehaald en meegenomen naar het ziekenhuis om zijn langverwachte broertje te gaan bewonderen. De reactie van hem stuurde Stephan ons in een filmpje eerder die middag en is zo schattig. Zijn babybroertje lag in een doorzichtig babybedje, maar volgens Stan lag zijn broertje in een lasagneschaal. Hoe hij alles benoemde , de kleine handjes, het mutsje( "voor de sneeuw?") mama's gekrompen buik, het was zo vertederend en belooft heel veel liefde. Stan is nu de grote broer van Daan en ik weet zeker dat hij goed voor hem zal zorgen en dat het Daan aan niets zal ontbreken. Hier, mijn duplo, mijn dino's, mijn auto's.

Ik had het geluk om de nieuwkomer in de familie in mijn armen te houden. Max en Tess, die met hun papa en mama de baby ook kwamen bewonderen konden er geen genoeg van krijgen. Er werd aan de kleine handjes gevoeld, over de zachte wangetjes geaaid en kusjes gegeven. Je bent zo welkom, lieve, kleine Daan!