Meet Stan!

Stan is nu ruim drie maanden oud en dat is de leeftijd waarop baby's pas echt uit hun ei kruipen. Dan worden het mensjes in plaats van slapende, huilende, drinkende , poepende en plassende wezens. En al weten zijn ouders wel beter, Stan heeft zich de afgelopen maanden wanneer hij bij ons op visite was slapend gedragen. Een brulletje? Dan hup, een flesje of een speentje  erin en dan zag je Stan langzaam afzakken naar babydromenland.

Wakkere Stan

Maar er breken nu tijden van bewustzijn aan en Stan reageert nu duidelijk op je. Leuk? Dan gaan zijn wangetjes omhoog en verschijnt er een allerliefst lachje. Niet leuk? Zoals laatst toen oma hem dacht te plezieren door hem te "neuzelen", dan gaan eerst zijn mondhoekjes naar beneden en trekt hij een pruillipje,  begint dan eerst zielig te huilen om vervolgens op volledige sterkte over te gaan. En dan moet de trukendoos open: wandelen in marstempo en dan liefst op de manier zoals Russische soldaten dat plegen te doen of je stopt hem in de maxi-cosi  en doet alsof je hem met maxi-cosi en al een eind wilt weggooien , maar dan toch niet.  Gewoon lekker hard heen en weer slingeren, zodat hij enorm onder de indruk raakt en vergeet te brullen.

Stanneman

Stan slaapt al een tijdje de hele nacht door en dat is voor ouders altijd weer een hele mijlpaal. Zijn prikken op het cb neemt hij als een man, net zoals hij zijn stoere sneakers draagt, gewoon een maat te groot. Zou hem wat bommen,  hij loopt er toch niet op.

Max noemt zijn kleine neefje doorgaans baby-Stan, wat bij mij Japans overkomt en een soort van eerbied oproept voor de kleine man. Baby-Stan en dan buig je met de handen tezamen lichtjes voorover.Teder zijn voor de kleinste in de familie en geen gekke dingen doen.  Maar Stan denkt daar nu al anders over, hoe wilder, hoe leuker.  Ik denk dat hij er nu al naar uitkijkt om mee te doen met zijn grote neef en nicht. Net zoals hij met zijn papa meedoet; boeren als een boer die zojuist een flinke bruinenbonenschotel achter zijn kiezen heeft, dat is wat Stan heel goed kan. En als zijn papa hem probeert te overtreffen dan krijg je dit. High five pap! Oh, nee, boks!

Baby- Stan wordt Stan de man.